Rize Kavurması

Rize Kavurması

40 TL
Rize kavurması yıllardır geleneksel tadı sofralarımıza gelirken geçirdiği evreleri kısaca sıralayalım dedik.Yapılış itibariyle öncelikle pişeceği kabın bakır olması gerekir.Bakır kazanın ebadı 150cm olmalıdır.Et seçimi haliyle çok önemlidir.Üstüne iri küp şeker büyüklüğünde etler doğranır,daha sonra belirli aralıklarla su ilave edilir.Pişmeye yakın da tuz ilave edilir.Suyun ölçüsüde etlerin üzeri kapanacak kadar ölçülü olmalıdır.Daha sonra harlı ateşe alınan kavurma pişmeye bırakılır.Arada bir yanı 15 dakikada bir karıştırılmalıdır.Son olarak ateşin hari düşürülür ve ağırdan pişmeye bırakılır.Afiyet olsun.

Kilogram = 1 KG

Ürün Fiyatı = 40 TL

Yorum Gönder

 
Katkı Sağlayanlar : Web Sitesi | E-Ticaretim | Yılmaz Kaba
Copyright © 2013. Yöresel Ürün Pazarı - Tüm Hakları Saklıdır
Tarafından Oluşturulmuş Şablon Web Sitesi Oluşturma Yayınlayan - Web Projesi
Gururla Tarafından Desteklenmektedir Blogger